Workshops

Basis (avond)cursus ontspanningsmassage (4 avonden)

In vier lessen leer je de basistechnieken van de klassieke ontspanningsmassage, zoals strijken en kneden. Elke avond masseren we een deel van het lichaam. Tijdens de cursus ben je zowel 'gever' als 'ontvanger'. Je hoeft niet iemand mee te nemen om op te oefenen, je oefent op je medecursisten, zowel als 'gever' als 'ontvanger'. Je kan desgewenst ook als 'koppel' komen en enkel op elkaar oefenen. We werken op comfortabele massagetafels. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat van deelname. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren masseren. Ervaring is niet vereist. Je hoeft niet samen met iemand te komen om te kunnen deelnemen. Voor mensen, die ervaring hebben met lichaamsgericht werken en/of een praktijk daaraan ontlenen, kan deze cursus een waardevolle aanvulling zijn.

Prijs: 150 euro.

Tijd: van 19.00 uur tot 22.00 uur. Data : groep periode 1 : 28 januari, 4, 11 en 18 februari 2014. groep periode 2 : 4, 11, 18 en 25 maart 2014. groep periode 3 : 14 en 22 april, 6 en13 mei 2014. groep periode 4 : 3,10,17 en 24 juni 2014. PLaats: Lijnbaanstraat 12 Groningen

Basis (weekend)cursus ontspanningsmassage (2 zaterdagen)

Al vele eeuwen gebruiken mensen hun handen om spanning en pijn te verzachten en tevens liefdevolle aandacht en warmte te geven. In veel culturen wordt massage in familiekring toegepast en doorgegeven. In onze westerse cultuur is massage inmiddels ook steeds gewoner en mede daardoor voor ieder toegankelijker geworden; de vraag naar een goede ontspanningsmassage is enorm toegenomen. Ontspanningsmassage is een massagevorm waarbij een (warme) massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunkties en de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt je uitgenodigd om de aandacht uit te laten gaan van het hoofd naar het lichaam. Velen vinden een massage ontvangen heerlijk; diep ontspannend voor het lichaam, tevens een weldadig gevoel van innerlijke rust en harmonie. Men voelt zich verkwikt en als herboren. Daardoor ontstaat vaak de wens het zelf ook te willen leren. De stap naar zelf massage geven kan een drempel zijn wanneer je niet weet hoe je dit precies kunt doen. Vaak denkt men ook dat het geven van een massage vooral vermoeiend is of dat je er sterk voor moet zijn. Een cursus geeft je een handvat om je de kunst van het masseren eigen te maken. Je leert een aantal gedegen technieken om iemand te kunnen ontspannen en verwennen. De ontdekking is dan vaak, dat met dit handvat in combinatie met een goede lichaamshouding ook het geven van een massage ontspannend en verkwikkend is.

In dit weekend leer je de basistechnieken van de klassieke massage, zoals strijken en kneden. Je hoeft niet iemand mee te nemen om op te oefenen, je oefent op je medecursisten, zowel als 'gever' als 'ontvanger'. Je kan desgewenst ook als 'koppel' komen en enkel op elkaar oefenen. We werken op comfortabele massagetafels. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding en tal van praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Je ontvangt een duidelijke handleiding, zodat je thuis verder kunt oefenen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende vaardigheden om iemand een volledige massage te geven en ontvang je een certificaat van deelname. Koffie, thee en sap zijn inbegrepen. Tevens een kop soep bij de lunch (zelf lunchpakket meenemen).

Prijs : 150 euro. Tijd : 10.00 uur tot 16.30 uur. Data: 8 en 22 februari 2014. Plaats : Lijnbaanstraat 12 Groningen

Workshop helen met je handen

Ontwikkel je genezende vermogens die in een ieder van ons verborgen ligt. Deze workshop duurt 1 dag. Je zult gedurende deze dag energie leren voelen in je handen. Vervolgens zal ik je door middel van een eenvoudige oefeningen laten ervaren hoe je energie kunt laten stromen, door je lichaam en door je handen. Daarna gaan we werken in 2 tweetallen. Je bent 1 keer de gever en een keer de ontvanger. Wij zullen de hele behandeling samen met de groep doornemen . De behandeling kan gegeven worden gegeven worden zowel met als zonder kleding . Daarna gaan we een zelfbehandeling oefenen. We zullen we ook nog allerlei energetische oefeningen doornemen die je kunt gebruiken als vermoeid bent, niet goed in je vel zit , etc. Kortom het wordt een hele energie gevende workshop waar je nog lang veel aan kunt hebben en die kan werken preventief werkt. Prijs: 75 euro. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Data: 1 februari, 22 maart, 10 mei en 14 juni 2014. Plaats: Lijnbaanstraat 12 Groningen

Leven met engelen

Leven met engelen avond /dagcursus 4 bijeenkomsten Tijdens deze cursus wil ik jullie graag in contact brengen met de energie van engelen, dmv meditaties en visualisaties Ik laat je kennismaken met engelenkaarten en het geven van een reading. Ook engelen healing komt aan bod. Daarnaast zullen we elke bijeenkomst praktisch en creatief bezig zijn. We maken allemaal een mooie engel, we gaan een engelmadela creeren , en een mooie altaartje maken . Je krijgt een map met alle inforatie over engelen, energie, en alle informatie die in de cursus aan bod komt Kortom een cursus die leuk is en vooral ook gezellig en ontspannend zal zijn omdat je zowel met engelen bezig bent maar ook met je handen zult gaan werken.

Prijs: 25 euro per ochtend.

Tijd: ochtend 10.00 uur tot 12.30 uur. Avond 19.30 uur tot 22.00 uur.

data ochtend groep : nieuwe groep periode 1: 20 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart 2014. nieuwe groep periode 2: 3,10, 17 en 24 april 2014. nieuwe groep periode 3: 15, 22, 5 en 12 juni 2014. data avond groep :

nieuwe groep periode 1: 6,13, 20 februari en 6 maart 2014. nieuwe groep periode 2: 20 en 27 maart, 3 en 10 april 2014. nieuwe groep periode 3: 8, 15 en 22 mei en 5 juni 2014 .

Plaats Lijnbaanstraat 12 Groningen

Reikicursus avond-cursus en weekend-cursus

Iedereen heeft een plek in deze wereld. Om deze plek goed in te kunnen nemen is het van belang in balans te zijn. Reiki is werken met universele energie. Je brengt jezelf en anderen terug in balans en leert krachtig in je basis te staan. Stralende handen, in hartje Groningen, biedt cursussen aan Reiki waarin je dit vermogen ontwikkelt. De dag/ avondcursus Reiki 1 leert je de basisprincipes van deze methode, zodat je zelf met reiki-energie kunt gaan werken.

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de energie die we allemaal in ons lichaam hebben. Andere woorden voor deze levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde meridianen. Als de meridianen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.

Bij een Reiki-behandeling geeft iemand, de 'gever', de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beide zijn net zo eenvoudig).

Door een Reiki-behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen.

De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki-behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Hierdoor is Reiki bijvoorbeeld toepasbaar bij zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Wat houdt de cursus Reiki 1 in?

Inhoud

Resultaat

Prijs 100 euro voor de dag/avond cursus (3 avonden) en euro 150 voor de weekend cursus (2 zaterdagen).

Tijd : Avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Weekend van 11.00 tot 16.00 uur, 2 dagen.

data avondcursus avondgroep 1 : 3, 10 en 17 februari 2014. avondgroep 2 : 3 maart, 10 maart ,17 maart 2014. avondgroep 3 : 31 maart, 7 en14 april 2014.

data weekenden : weekendgroep 1: 1 en 8 maart 2014. weekendgroep 2: 31 mei en 7 juni 2014.

Plaats Lijnbaanstraat 12 Groningen

De bankencrisis van 2008 markeerde het einde van veel kapitalistische vanzelfsprekendheden. Denk hierbij aan ‘alleen voor jezelf zorgen’, winst maximaliseren, grondstoffen uitputten, onze leefomgeving (aarde, lucht, water) vervuilen, de energiebronnen uitputten etc. etc.

Overbelaste mensen in een overbelaste wereld.

Verandering van onze (westerse) manier van leven is noodzakelijk. Iedereen zal bewuster moeten worden van wat hij of zij zelf doet en wat voor effect dat heeft op zichzelf maar ook op de omgeving.

In de cursus van 4 avonden wordt ingegaan op achtergronden van ons ‘overbelaste’ bestaan en hoe daar afstand van te nemen. Ook wordt ingegaan op concrete maatregelen die iedereen kan nemen om stappen te zetten op weg naar ‘bewuster en duurzaam’ te leven. De opzet van de avonden is om na een inleiding over het onderwerp praktische handvaten aan te reiken (wat kun je doen en hoe). Vervolgens ga je zelf (met assistentie) uitwerken waar je nu staat en welke veranderingen je in je leven toe kunt laten. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke bespreking van de verschillende ‘veranderplannen’ die opgesteld zijn.

Avond 1: Een overbelaste wereld met overbelaste mensen

Avond 2: De gelukkige mens

Avond 3: Energie, water en afval

Avond 4: Zorgzaam leven en wonen

Voor wie: De cursus is bedoelt voor iedereen die praktisch aan de slag wil met bewust en duurzaam leven.

Prijs: 150 euro.